maandag 23 maart 2009

Stelling 5

"Iedere bibliotheek heeft minimaal 1 mediacoach nodig om zijn jongere klanten en docenten beter in te lichten over de gevaren van media in deze tijd".

(Zie: opdracht 8)

6 opmerkingen:

  1. Dat hangt af van de grootte van de bibliotheek. Een klein filiaaltje heeft geen mediacoach nodig, maar een hoofdvestiging misschien wel. Ik ben het wel met Charlotte eens dat de taak niet groot genoeg voor een vacature is. Het zou beter zijn dat een paar medewerkers bijgeschoold worden over dit onderwerp.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het wel een goed idee, omdat vooral jongeren kinderen niets weten over de gevaren op internet. + het is altijd handig om wat meer informatie te hebben wat er allemaal met internet kan en hoe je je zelf het beste kan beschermen tegen eventuele 'stalkers' als het ware..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het wel goed als er in een bibliotheek een medewerker opgeleid wordt tot mediacoach.
    Vooral in deze tijd hebben kinderen en jongeren vaak niet door wat media kan doen met iemand. Het is goed dat de bibliotheek hierin kan begeleiden en een rol hierin speelt, maar dan ook samenwerken bijvoorbeeld met leraren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een speciale opleiding ervoor is een beetje overdreven maar ik vind het wel een goed idee om een medewerker van de bibliotheek een soort van curcus te laten volgen.

    Lijkt me handig voor grotere bibliotheken en bibliotheken waar veel jongeren komen.
    Bij een kleine bibliotheek zonder veel jongen klanten, is dat niet nodig vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het ligt inderdaad aan de grote van de bibliotheek of er een aparte mediacoach aanwezig moet zijn of dat je een medewerker laat bijscholen. Maar ik denk wel dat het goed dat er één is, die kinderen en volwassenen bewust kan maken van de gevaren van internet. Ook omdat kinderen steeds jonger achter de pc plaats nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind het onzin. Bibliotheken lopen toch altijd achter de feiten aan als het op het gebied van media aankomt. Tenzij deze mediacoach een 18-jarige computernerd is haalt het niks uit. Bijscholing voor de medewerkers kan geen kwaad maar de bibliotheek moet zich niet als de expert op het gebied van media gaan manifesteren.
    Jongeren trappen daar niet.

    BeantwoordenVerwijderen