maandag 23 maart 2009

Stelling 1

"Gedrukte media (kranten, tijdschriften en boeken) zijn verleden tijd en zullen in de komende 20 jaar steeds meer verdwijnen".

(Zie: opdracht 8)

7 opmerkingen:

  1. Waarschijnlijk zullen papieren kranten over twintig jaar niet meer bestaan. Je hoort nu al dat de uitgevers in de problemen komen omdat de oplagecijfers steeds lager worden. Veel mensen kijken tegenwoordig op het internet voor hun dagelijkse nieuws. En natuurlijk stelen gratis kranten zoals de Pers en Metro ook lezers weg.

    Tijdschriften en boeken zullen het waarschijnlijk wel langer uithouden. Er bestaat dan wel al het elekronische boek (e-book), maar dat is toch een andere manier van lezen.
    Voor het tijdschrift geldt eigenlijk hetzelfde, het is toch fijner om gewoon te bladeren dan om naar een scherm te turen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat mensen nog een lange tijd boeken zullen willen lezen (wel een oudere genereatie) omdat ze het graag in hun handen houden. Het zal wel steeds minder en minder worden denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het gaat steeds meer die richting op bijv.
    e-books. Er wordt steeds meer geraadpleegd op internet om iets op te zoeken.
    Ik hoop dat de papieren boeken blijven bestaan of in ieder geval mensen keuzes kunnen maken van ik kies voor de papieren boek of ik kies voor de e-book. Ik denk dat over 20 jaar steeds meer gaat verdwijnen. Hetzelfde geldt ook voor tijdschriften en kranten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik denk dat kranten opzich wel kunnen verdwijnen,maar dat tijdschriften en boeken altijd zullen bestaan (:

    Verkoop wordt wel steeds minder, helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik denk dat de gedrukte media minder zal worden, maar niet zal verdwijnen. Dit omdat veel mensen -denk ik- liever gewoon een boek lezen (bijv. op het strand), en hun krantje willen lezen bij het ontbijd i.p.v. naar een scherm te staren.

    reactie: RL

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik denk dat papier als informatiedragend medium zal verdwijnen, de vraag is alleen hoe snel dat zal gebeuren. Bij de geboorte van de televisie zullen ook veel mensen hebben gedacht dat radio binnen 20 jaar zou verdwijnen.
    Dus wie weet?
    Ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen