maandag 23 maart 2009

Stelling 7

"Over 10 jaar worden de kranten op internet gepubliceerd en niet meer op papier".

(Zie: opdracht 8)

6 opmerkingen:

  1. Deze ontwikkeling is denk ik niet meer te stoppen. Je hoort vaak dat veel mensen 's ochtends geen tijd meer hebben om de krant door te nemen. Uiteindelijk blijft alleen de zaterdageditie in papieren vorm bestaan, de dag dat mensen meer tijd hebben.

    Zelf vind ik het wel jammer, want ik lees elke ochtend de Trouw. Ik zie het niet zo zitten om de krant via internet te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grote kans ja. Maar misschien hebben mensen toch liever iets in hun handen dan de hele tijd achter een beeld scherm te zitten staren. Dus misschien valt het nog mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik lees veel liever de krant in handen en vind dit ook fijner dan naar het beeldscherm te kijken. Het zou beter zijn als de beide mogelijkheden naast elkaar kunnen. Kranten zullen denk ik wel op den duur minder worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja dat denk ik wel , of misschien zelfs nog eerder, aangezien al veel kranten online staan en het steeds slechter gaat met de verkoop van kranten.

    Persoonlijk vind ik het leuker om kranten/tijdschriften/boeken uit de hand te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik denk dat dit inderdaad gaat gebeuren, ondanks dat mensen nu nog graag de krant tijdens het ontbijt willen lezen, wordt het voor een andere groep -door de drukte- steeds aangenamer om de krant digitaal te lezen. En natuurlijk speelt ook de prijs van een abonnement van de krant een rol in dit verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Grote kans dat dit gaat gebeuren. Het is misschien ook wel beter. Doordat je als abonnee niet meer hoeft te betalen voor inkt, papier en bezorging is het nieuws ook een stuk goedkoper.
    Zoals iedere overgang zal het waarschijnlijk een hoop verontwaardiging gaan opleveren.
    Dat is goed.

    BeantwoordenVerwijderen