maandag 23 maart 2009

Stelling 4

"Privacy, wordt het geschonden bij internet? En hoe ver moet je gaan om je eigen privacy te beschermen"?

(Zie: opdracht 8)

6 opmerkingen:

  1. Het is denk ik vooral een kwestie van goed opletten welke informatie je van jezelf prijsgeeft. Zolang je geen gevoelige informatie geeft zit het denk ik wel goed met je privacy op internet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mensen bepalen zelf wat ze vrij geven op internet. Als je iets niet wilt vertellen, dan doe je het niet. Ik vind het wel een gevoelig puntje als ik dingen bestel ergens op een site, je geeft toch wel je adres op en je bankrekening nr enzo. Daarom altijd goed even checken of het wel betrouwbaar is etc.
    Ik hoorde laatst dat er tegenwoordig ook al google view bestaat, dat mensen de straat in kunnen kijken alsof ze er zelf inlopen, ik vind dat wel erg privacy schendend! kunnen ze zo alles zien waar je komt (de gezichten worden dan wel vervaagt maar je kleren bijv. kun je herkennen etc.) en wat voor huis je hebt etc etc. ik vind dat maar neits...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het zelf fijner om mijn contacten persoonlijk te houden met mijn vriendinnen, familie en kenissen en op internet alleen maar de mail.
    Sinds dit schooljaar de blog en dit heb ik dan afgeschermd. Ik ben vind privacy erg belangrijk, maar ik begrijp ook als mensen het juist leuk vinden om digitaal contact te zoeken met hun omgeving om dingen te delen. Ik vind dan wel dat mensen bijvoorbeeld moeten opletten dat je adres en telefoonnummer er niet bij staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Via internet wordt je privacy wel vaak geschonden, dat kun je makkelijk voorkomen door gewoon geen persoonlijke gegevens van jezelf ergens op internet te zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je moet je bewust zijn van de gevaren van internet en als je met die kritisch blik de dingen die je op internet wilt zetten bekijkt, zo bepaal je zelf wie wat te weten komt en kan je je privacy zelf in de hand houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Als mensen domme fouten maken zoals het vermelden van telefoon- en bankrekeningnummers dan valt daar niets tegen te doen. Op websites zoals Facebook waar je je foto's kunt plaatsen kun je ervoor kiezen dat alleen bekenden van jou die foto's kunnen zien. Altijd opletten en hopen dat niemand je computer kraakt. Meer kun je niet doen.

    BeantwoordenVerwijderen